Wat te doen in de Achterhoek?

Er zijn volop mogelijkheden om de buurt te verkennen en heerlijk buiten te zijn. Maak een (thema) wandeling of fietstocht langs pittoreske paden, ga een dagje shoppen, of vermaak je in de verschillende musea.

Dinxperlo Smokkeldorp

Dinxperlo vormt met Suderwick (D) een uniek tweeling dorp. De eeuwen oude landsgrens loopt dwars door het dorp en is te herkennen aan de gele markering op de weg.

Tot aan de tweede wereldoorlog was de grens hier tamelijk poreus. Voor de spannende verhalen over het smokkel verleden kan je op pad met de ‘smokkelgids’. Elke woensdagmiddag is er een smokkeltour in Dinxperlo.

Er is ook een smokkelroute fietstocht.
In het Grenslandmuseum wat gevestigd is in een 18de eeuws pand, vind je veel boeiende info over het tweelingdorp, de douane geschiedenis en het smokkel verleden.

Elke vrijdag vindt de gezellige weekmarkt  plaats in het centrum van Dinxperlo.
Een gevarieerde markt met verschillende lekkernijen.

In het centrum van Dinxperlo vind je leuke restaurantjes en mooie shops.

Wat te doen in de Achterhoek: Grenslandmuseum Dinxperlo

Wandelen en fietsen in de Achterhoek

Wandelen en fietsen in de Achterhoek

Je kan hier eindeloos wandelen en fietsen. De goed onderhouden fiets,- en wandelpaden doorkruisen het prachtige coulisselandschap. De mooiste routes vind je in de Achterhoek app.

Je kan een deel fietsen van de bekende Duitse kastelen route. Die fietsroute komt ook langs Kasteel Anholt.

Steden & shoppen

Doetinchem blinkt uit in gastvrijheid. Er is voor elk wat wils, en is zeker een bezoekje waard.

Net als de Duitse stad Bocholt waar je op het Gasthausplatz in de oude stad heerlijk buiten kan lunchen. Met slecht weer kan je heerlijk shoppen in de Arkade, een overdekt shopping center. Er zijn mooie fietsroutes langs de rivier Bocholter-Aa die de over de grens gaan. Voor de weg terug kan je de FietsenBus nemen.

Ontdek Winterswijk en laat je verrassen. Het dorp met stadse allure is een bron van gezelligheid met een populaire weekmarkt en een afwisselend winkelcentrum met lokale ondernemers en landelijke ketens. Winterswijk heeft een ruim aanbod aan sfeervolle restaurant en cafés.

Shoppen en meer doe je bij Westfield Centro in Oberhausen. De moderne shoppingmall met ruim 250 winkels is een echte publiekstrekker.

Ook vind je er een gevarieerd aanbod in restaurants. In de omgeving vind je talloze bezienswaardigheden zoals Sea Life, Legoland, de Gasometer en Aquapark Oberhausen.

Bocholt - copyright: Münsterland e.V. Romana Dombrowski

Voor het hele gezin

Wat te doen in de Achterhoek: het Land van Jan Klaassen

In Familiepark Wunderland Kalkar kan je all-in genieten. Frietjes, ijsjes en frisdrank is inclusief deze dag. Voor ons was het hoogtepunt de zweefmolen in de oude koeltoren met prachtig uitzicht!

Ponyhof Leiting is een kneuterig park net over de grens in Duitsland waar kinderen kennis kunnen maken met Johnny de Pony. Een park vol met spelletjes en activiteiten.

Beleef een dag plezier in Het land van Jan Klaassen. Een park met binnen en buiten pret.

Mega pret  is een speelparadijs waar kinderen de hele dag kunnen vertoeven. Met een mooie waterspeeltuin.

Koffieboerderij Groot Nibbelink is de lievelingsspeeltuin van onze zoon. De toegang is gratis en er is een kleine waterspeeltuin. Zin om te wandelen? Volg de kabouterspeurtocht rechts van de parkeerplaats.

Er zijn nog veel meer uitjes voor kinderen in de Achterhoek: van klauteren in het klimbos tot een bezoek aan een speelboerderij.

Golf in de Achterhoek

Dé korte golfbaan van de Achterhoek vind je in Voorst. Iedereen hier terecht om te golfen, vanwege het laagdrempelige karakter. Door de relatief korte afstanden wordt het voor een ieder mogelijk om kennis te maken met de golfsport. Voor de kleintjes is er een adventure mini golf baan.

Boerengolfen bij Partyzaal ’t Vorster in Aalten is al mogelijk vanaf 2 personen. Onderweg van hole naar hole kunt u extra obstakels tegenkomen, zoals afrasteringsdraden, koeien en bijbehorende koeienflatsen!

Wat te doen in de Achterhoek: Golf in Voorst

Zwemmen

Wat te doen in de Achterhoek: Slingeplas, zwemmen en wandelen

Bahia waterwereld & Sauna wereld is een heerlijk zwembad met diverse zwembaden en toffe glijbanen. Echt ontspannen doe je in het (aparte) uitgebreide sauna gedeelte met meer dan 10 sauna’s.

Bij recreatiegebied Slingeplas kan je niet alleen zwemmen en zonnen op de ruime ligweiden maar ook heerlijk wandelen, fietsen en vissen.

Beleving van onze gasten

We hebben leuke uitstapjes gemaakt!

Wij hebben een geweldig verblijf gehad. Het huisje is gezellig, zeer schoon, comfortabel en heeft heerlijke bedden.
De gastheer en vrouw waren erg vriendelijk en gaven ons veel tips over wat te doen en zien in de omgeving.
Wij hebben genoten van de rust en de natuur, en een paar leuke uitstapjes gemaakt.
Er is ook veel in de buurt te doen voor kinderen.
Wij kunnen deze plek iedereen aanraden, een rustige en charmante plek om te verblijven in de Achterhoek.

Paul